עתירה לבג"ץ, אותה ניתן להגיש בעזרתם של עורכי דין עתירות בג"ץ בתל אביב, כמו עורך הדין טל קדש, אפשרית אך ורק במקרים הקשורים לפעילותם של השלטונות ולפעילותם של הגופים הממשלתיים השונים בארץ. אולם, גם כאן חשוב לדעת מתי אפשר לעתור לבג"ץ, שכן לא כל ביקורת על פעילות שכזו מצדיקה פנייה לבית המשפט ותביעתו של הגוף הפועל, לכאורה, באופן שאיננו תקין. בעזרת עורך דין מקצועי ומנוסה מאד ניתן לבחון את המקרה ואת הסיכוי לזכות בתביעה, וגם לבדוק מתי אפשר לעתור לבג"ץ.
סמכויותיו של בית הדין הגבוה לצדק
בעזרת עורכי דין עתירות בג"ץ בתל אביב ניתן לפנות לבית המשפט ולהגיש, כאמור, תביעה נגד גופים ציבוריים או נגד רשויות שונות מטעמה של המדינה. סמכויותיו של בית הדין הגבוה לצדק מוגדרות בחוק היסוד בסעיף שפיטה: זהו גוף משפטי הרשאי לפסוק ולפעול במקרים שונים. מקרים כמו מתן צווים לשחרור אנשים, היה ואלה נאסרו או נעצרו שלא כדין, מתן צווים לרשויות השונות, לגופים מטעמן או לבעלי תפקידים שונים שנמנעו מביצוע פעולות הנדרשות מהם מתוקף תפקידם או שביצעו עבירות במהלך מילוי תפקידם, מתן צווים לגופים בעלי סמכות שיפוטית כלשהי כדי לדון או להימנע מלדון במקרה מסוים וגם מתן צווים לבתי הדין הדתיים כדי לדון או להימנע מלדון במקרים הקשורים לתחום שיפוטם. מי שרוצה להגיש תביעה לבג"ץ כדי שיפעל באופן זה – עליו להיעזר בשירותיהם של עורכי דין עתירות בג"ץ במרכז, הבקיאים בכל הסוגיות המשפטיות הרלוונטיות ויודעים מתי אפשר לעתור לבג"ץ ומתי המקרה איננו רלוונטי ואיננו מצדיק פנייה אליו.
מדוע חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי
כאמור, העתירה לבג"ץ יכולה להתבצע כנגד מעשה או כנגד מחדל, העומדים – לטענת העותר – בסתירה לחוקי המדינה ולעקרונות הצדק שלה. חשוב לדעת: מרבית הפניות לבג"ץ אינן מתקבלות בשל חוסר ראיות או מפאת רצונו של בית המשפט לבחון לעומק את הראיות ואת העובדות המעידות על כך. מסיבה זו בדיוק חשוב לפנות אך ורק אל עורכי דין עתירות בג"ץ במרכז, המנוסים בתחום ויודעים כיצד להתמודד אתו נכון. עורכי דין אלה, שיודעים מתי ניתן לעתור לבג"ץ עושים ככל שביכולתם כדי לקדם את העניין ולהביאו לבית המשפט.
מוזמנים לקרוא בנוסף:
עתירה מנהלית נגד רשות מקומית