סעדים זמניים בהליך אזרחי
משרד עוה"ד ונוטריון טל קדש הינו בעל ניסיון רב שנים בייצוג של בעלי דין (חברות, פרטיים) בהליכים אזרחיים ומנהליים המבקשים להגיש סעדים זמניים דחופים ובהולים לבית המשפט על מנת להבטיח את ביצוע פסק הדין שיינתן - כדוגמת בקשה למתן עיקולים זמניים, מתן צווי מניעה, צווי עשה, צווי עיכוב יציאה מהארץ, כניסה לחצרים, תפיסת ראיות כדוגמת חומרי מחשב ועוד.
כמו כן, מעניק המשרד ייצוג עבור נתבעים אשר מבקשים לבטל צווים זמניים (בקשה לביטול עיקול, ביטול צווי עשה וכו') אשר הושתו כנגדם על ידי בית המשפט בשל הכבדה והתנהלות שאינה מידתית.
ידוע, מטרת הסעד הזמני היא לשמר המצב הקיים ולקבע את מערכת הנסיבות השוררת בעת הגשת התובענה וזאת בין השאר על מנת לאפשר ביצוע פסק הדין לכשיינתן.
משרד עוה"ד טל קדש מנוסה מאוד ביישום תקנות סדר הדין האזרחי, התש"ט- 2018, במסגרת ניהול הליכים אזרחיים וביתר הדגשה בכל הקשור לסעדים זמניים.
על פי תקנה 94 לתקנות סדר הדין האזרחי החדשות - "מטרת הסעד הזמני היא להבטיח זכות לכאורה במהלך ההליך המשפטי ואת קיומו התקין והיעיל של ההליך או את ביצועו הראוי של פסק הדין".
בבוא בית המשפט להכריע בבקשה למתן סעד זמני עליו לבחון שלושה שיקולים מרכזיים:
הראשון, קיומה של
עילת תביעה. על בית המשפט להשתכנע על בסיס ראיות מספקות לכאורה בקיומה;
השני,
מאזן הנוחות, יש לבחון את הנזק שעלול להיגרם למבקש אם בקשתו לסעד תידחה לעומת הנזק שעלול להיגרם למשיב אם זו תתקבל, וכן נזק שעשוי להיגרם לצדדים שלישיים או לעניין ציבורי;
השלישי,
שיקולי יושר וצדק, כלומר האם המבקש בא לבית המשפט ביושר, בתום-לב וניקיון-כפיים, וזאת הן בקשר לגוף העניין והן בקשר לעצם הגשת התביעה ובקשת הסעד הזמני.
בין התנאים קיים יחס גומלין המכונה 'מקבילית הכוחות'.
כך ככל שמאזן הנוחות נוטה לטובת מבקש הסעד כך הדרישה לקיומה של שאלה רצינית לדיון מתמתנת, ולהיפך. עם זאת, הוכרה בפסיקה הבכורה שיש ליתן לשיקולי מאזן הנוחות.
כפי שנפסק ב
רע"א 2415/21 שיכון ובינוי נדל"ן בע"מ נ' טיילור סטפני לין ואח' (13.4.2021): "כאשר נבחנת בקשה למתן סעד זמני, ככלל יש לתת משקל עודף לשיקולי מאזן הנוחות, על פני שיקולי סיכויי ההליך (
רע"א 3058/19 אילן ביוקלצ'ק בע"מ נ' סוירף פסקה 19 (16.7.2019))". עם זאת, באותו עניין נפסק כי כאשר לכאורה אין סיכוי להליך, הרי שכלל אין מקום ליתן סעד זמני.